Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čtenář zdrojů

7. 11. 2007 20:25
pane Olejníčku

vy nejspíš vůbec netušíte, jak se dělají průzkumy. Dělají se metodou, kterou vymyslel Američan jménem Gallup. On se proslavil tím, že dokázal na vzorku asi 1000 Američanů zjistit, jak dopadnou volby. Použil k tomu metodu, že vybral vzorek obyvatel, který přesně odpovídal složení voličů. Pak mu stačilo opravdu jen asi 1000 lidí, aby zjistil, jaké jsou volební preference. Jeho prognoza přitom byla zcela v rozporu s prognozami několika celostátních deníků, které předpovídaly výsledek voleb na základě hlasování svých čtenářů. Nikomu tehdy nedošlo, že noviny čte jen určitá skupina lidí a že tedy volební prognoza podle nich je zcela zkreslená.

0 0
možnosti

zdr.sestra

7. 11. 2007 19:38
Pane Olejníčku

Blábolíte pěkně a jistě máte sám ze sebe radost.Já vám přeji,aby vás,nebo někoho vám nejbližšího navštívila nemoc,zvaná "leukémie".Pak teprve třeba zjistíte,jak je to s tím veřejným míněním.Buďte ubezpečen,že Julínek vám nepomůže a odborníci budou zanedlouho zlikvidováni,jako ostatně vše v této zemi po současném vládnutí ODS.Vy jste,s prominutím,naprostá nula,nevýznamná pro kohokoliv(možná s vyjímkou vaší matky)."Obchodníků je jak na.ráno,zato špičkových lékařů tolik není.Odtud tedy ty změny veřejného mínění.Něco na nich zcela určitě je.Zkuste ubrzdit svou sobeckost a samolibost a zkuste přemýšlet i o něčem jiném,než kolik na čem vyděláte.

0 0
možnosti

Jboy

12. 11. 2007 10:12
Re: Pane Olejníčku

s omezováním léků pro osoby nemocné těmito nemocemi NEZAČALA ODS, ale pan Rath, v té době ministr zadravotictví. Neházejte na ODS každý "průser" ČSSD jioch dokázala udělat za 8 let mnohonásobně více než současná vláda...

0 0
možnosti
MB

ma.bre

7. 11. 2007 16:32
Tak mám dojem, že ten Bedrich (Anonym)

musí být sám největší a nejdokonalejší Jyrka. To snad není možné, aby se vyskytl ještě jeden takový ...

0 0
možnosti

Bedrich

7. 11. 2007 16:53
Re: Tak mám dojem, že ten Bedrich (Anonym)

Jyrka si užívá s milenkou při překladech v USA posteli. Snad tady nechcete namluvit, že při tom ještě buší do klábosnice.

To víte, když Vám není shůry dáno, v apatyce nekoupíte. :-)

0 0
možnosti

spravedlivka

7. 11. 2007 13:35
Pane Olejníčku

až modré straky v průzkumech o procentíčko předběhnou oranžády, nezapomeňte o tom napsat článek s titulkem: Vítězné tažení demokracie, nebo Hlas lidu jednoznačně rozhodl...

Antikarmuji...Rv

0 0
možnosti

janak

7. 11. 2007 13:28
Všechny tyto průzkumy

a statistiky jsou na nic. Jen Jiřík a Bedřich mají radost, jak jim ty procenta rostou. No a tak je nechme chlapce se radovat. ;-D

Každá radost je užitečná. Bedřich dostane prémie za to jak tady všechny oponenty napadá a uráží. ;-€ 

Jinak karmujiR^

0 0
možnosti

Bedrich

7. 11. 2007 15:13
Re: Všechny tyto průzkumy

Karmujte, karmujte. Mně žádná procenta nerostou. A kde sem uzazil váš jemnocit, nechápu. Jako vy neumíte rozeznat urážku od ironie a jízlivosti. "Pravicovej" samo urážet neumí, že. I když je první.

Karmujte, karmujte, dostanete se s Olejníčkem a Polaneckým do "pravicovýho" nebe. :-)))

0 0
možnosti

petrof

7. 11. 2007 12:55
To se zas bude naparovat...

Průzkumy jsou na nic. Stačí vyklonit statistické odchylky jednou do plusu a jednou do minusu, a je to srovnané !!?? Takže matematicky nic převratného, ale věcně a rozumově je to nesmysl !!!

Způsobí to jen, že se ten bradavičnatý a otylý Hugo Chávez bude nějaký čas naparovat, než mu zavře hubu zase nějaká kauza - třeba soud s Doležalem a pět na stole v českejch ??!! [>-]

0 0
možnosti

Bedrich

7. 11. 2007 13:05
Re: To se zas bude naparovat...

Tak nám popište to vykloňování statistickejch odchylek. To mně docela zajímá. Matematicky by to totiž převratné bylo, přímo na Nobelovku. :-)))

0 0
možnosti

Libuše Čiháková

7. 11. 2007 12:16
Petře,

nenechte se odradit, jsou to většinou hecíří. Je lepší dělat něco, nežli nic. Jinak, mám vážné obavy o příští volby. Lide toho mají opravdu dost.A koho potom volit? No přece komunisty! Byla práce, bydlení a od ledničky ke garaži bylo vidět. Víc lidi nepotřebovali a pokud komunisti vyhrají, tak asi nepotřebují ani dneska. Hrozné zjistění po 18 letech.Tak ahoj LíbaR^

0 0
možnosti

Bedrich

7. 11. 2007 12:31
Re: Petře,

Nemám na to "cover", ale je to jednoduchý:

"Dobrej kapitalizmus generuje málo komunistů, blbej kapitalizmus generuje hodně komunistů."

0 0
možnosti

iveta

7. 11. 2007 11:40
pokles preferencí

Každé vládě, která přichází s reformami klesají preference. To je přirozené a můžeme to vidět i v zahrničí. Většina diskutujících je masírována médii, které píší jen o negativech. Bohužel si velice často libují v urážkách pisatelů. Nenechte se jimi odradit.

0 0
možnosti

antizel

7. 11. 2007 11:34
o průzkumech

si myslím taky své , podobně jako autor Olejníček.

věnuji jim asi tolik pozornosti jako horoskopům , když se nudím tak je přečtu a pobavím se.

Navíc od masy lidí kteří nejsou ochotni přemýšlt dále než do své ledničky jsem očekával, že zdražení mléka, obilí,másla , přičtou na vrub ODS.

To , že se tyto komodity zdražily kvůli 5% podílu biopaliv a zdražení pšenice si ž nespojí.

a dedukce - kdo ten zákon schválil už je daleko nad hranice chápání

0 0
možnosti

Bedrich

7. 11. 2007 11:40
Re: o průzkumech

No, Vy byste ty horoskopy moh' přímo dělat, když máte ve všom hnedle jasno. Víte, ony jiné vlády v EU dělají něco jako zemědělskou politiku. Ale to je za hranicemi chápání Vašeho. :-)

0 0
možnosti

Bedrich

7. 11. 2007 11:33
No a jak se dělá průzkum veřejného mínění:

1. Když neprší, tak na Václaváku před "koněm".

2. Když prší a je jinak nevlídno, tak pod "koněm" ve vestibulu Metra.

Kdo by se namáhal za Olejníčkem někam na Vysočinu, že. Kdybyste, Olejníčku, ty hrnce a vařečky občas zajel prodat taky na Václavák, určitě by se Vás už někdo poptal. :-)

0 0
možnosti
PO

Petr Olejníček

7. 11. 2007 11:41
Re: No a jak se dělá průzkum veřejného mínění:

Zdravím Vás Bedřichu, však už mi taky bylo smutno ;-(. Na Václaváku jsem byl v sobotu, podpořili jsme totiž charitativní koncert nadace Mater et pueri ve prospěch svobodných matek v tísni, byl jsem dokonce v Praze celý víkend (a jsem tam ostatně často) a budete se divit..... nic Hezký den

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Píšu, protože mě to baví a žiju ze stejného důvodu :-).