Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Georgis Fasulis

23. 2. 2008 13:09
Nedůstojná nakonec byla jen první volba

Petře, několik poznámek s odstupem.

1. volba byla nedůstojná, 2. byla lepší.

Celá nedůstojnost ale byla dána nedokonalou legislativou - resp. jednacím řádem sněmovny. Vůbec není jasné zda může přehlasovat 200 členná sněmovna 81 členný senát apod. A protože šlo o hodně - tábory obou kandidátů byly vyrovnané, tak volba byla napjatá a občas diskuse sklouzla do nedůstojnosti. Jak víš, tak jsem poslal všem zákondárcům otevřený dopis. Ti, co mi odpověděli (cca 25 poslanců a cca 3 senátoři - hodně nebo málo? :-) ), tak mi odpověděli přesně v tom stylu. Některé odpovědi byly fundované a poukazovaly na rozpory Jednacího řádu - to je ostuda. Měli by to pánové, paní a příp. slečny, urychleně napravit.

Na druhé sraně to je Petře demokracie a důstojnost tam občas skřípe - a myslím, že při sledování bitek na pěsti z jiných parlamentů jsme na tom ještě dobře. Raději nedůstojnost, než důstojnost alá Severní Korea. :-)

Hezký víkend. GF

0 0
možnosti

Pišta

8. 2. 2008 0:28
Veřejná volba - JAK?

...jak tak bojují sockomanči za veřejnou volbu prezidenta, tak si představovali, že to odmávnou, než se jich Šneberger zeptal, jak si to jako představují. A oni se ho zeptali, jak to myslí. A on jim řekl, ať mu ukážou, jak podle jednacího řádu Sněmovny volí ze dvou kandidátů naráz. A hle! Ono se ukazuje, že to nejde, když jediná možná odpověď na návrh je: jsem pro/ jsem proti/ nehlasuji.

Je-li návrh přijat, druhý stejný s jiným jménem je nehlasovatelný. A i kdyby byl, tak jak to udělat, aby oba nezískali nadpoloviční počet hlasů, když neexistuje způsob, jak zabránit tomu, kdo hlasoval jednou, aby hlasoval i podruhé? Právo hlasovat má samozřejmě pokaždé a nedá se mu odebrat jen proto, jak hlasoval v minulém hlasování. A hlasovat se musí podle jednacího řádu, to je totiž zákon!!!

Ještě to bude zajímavé..

0 0
možnosti

brouk pytlik

7. 2. 2008 16:26
to je nervozita, co?

jestli bude zvolen vas favorit? okusujete si pane Olejnicku nehty a nespite kvuli tomu? ;-D;-D

0 0
možnosti

Martin

7. 2. 2008 16:09
olejnicku

Znám dost dobře politické názory Jana Švejnara a i když je určitě orientován ode mne poněkud doleva, lze ho férově charakterizovat jako potenciálniho politika s pravicově středovými názory, co se týče ekonomických otázek, s výjimkou jeho názoru na některé sociální otázky (např. chubobu a její odstraňování), kde je poměrně dost levicový.

Jan Vanous. Ekonom

furt opakujete jak Svejnar je stejne pravicovy jako Klaus, protoze vam to nakukali novinari, to ze fakta jsou jina vam nevadi, ale ukazuje jake jste ovce :-)

0 0
možnosti

Jboy

8. 2. 2008 13:07
Re: olejnicku

problémem je, že u nás je politické spektrum v parlamentu od středové pravice(ODS) přes čistý střed (zelení, lidovci) levici(ČSSD) a krajní levici (KSČM) z tohoto pohledu je opravdu pro ODS podobně voitelný kandidát jako pan Klaus...proto sem přesvědčen, že bude za 4 roky nominován pan Švejnar od ODS ať už to dnes dopadne jakkoli

PS:proč nick Martin, když se podepisujete Jan Vanous?:-)

0 0
možnosti

Hana Dvořáková

7. 2. 2008 15:58
Co si asi myslí

obyvatelé sousedních demokratických států,když se ve večerních zprávách dozvědí,jaké šaškárny my Češi opět provádíme.

0 0
možnosti

Bruncwieg

7. 2. 2008 15:56
Prosím

jediná svobodná volba je ta, co je PŘÍSNĚ TAJNÁ!!!!!!! Kteří by neuposlechli Paroubka a Filipa, tak by od pondělka zametali ulice!!! Bohužel se k totalitkám připojuje i multimilionář Bursík.

0 0
možnosti

poisson

7. 2. 2008 16:38
Re: Prosím

A co by se asi stalo, kdyby tomu bylo naopak? Nebuďte omezený!

0 0
možnosti

Marc

7. 2. 2008 15:47
Mám

naprosto stejný názor jako Vy, takže karma R^ .

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Píšu, protože mě to baví a žiju ze stejného důvodu :-).