Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rozumbradadada

3. 5. 2009 21:53
dámy a pánové, kdo z vás to má?

platy paroubkovi vězí v žaludku z jednoho jediného prostého důvodu - všichni tihle pánové totiž berou více než on, takže jakmile si na ně došlápne, tak bude ještě více lidí, kterým bude moc říkat na tiskových konferencích: "Dámy a pánové, kdo z vás to má?"

0 0
možnosti

petrph

3. 5. 2009 9:39
Program ODS před volbami? Strašení levicí

Pokud bych hledal nějaká předvolební gesta pravice, těžko bych se jich dočkal. Pravicové i středopravicové strany se rozpadají Ostatně, Myrek, místo slibování programu pro příští volby by měl lidem spíš vysvětlit, proč nesplnil sliby z předešlých voleb.

Ještě bych si dovolil odpovědět na ony 2 body :

1) Hodnota jednoho poslance není (obykle) vyšší než je jeho hlas při hlasování v parlamentu. Hlasování o zákonech, které navrhla vláda (jako výsledk mkompromisních jednání lídrů koalice). Z toho pohledu je asi jedno jestli tam sedí prošedivělý regionální politik a nebo prsatá herečka.

2) Snížit platy manažerům?? A proč ne? Je světová recese, výkony podniků hluboce klesají, jsou propouštěny tisíce dělníků a zaměstnanců, jsou zavírány pobočky i celé podniky, tak proč by tedy vlastník (tedy stát) nemohl odměňovat právě manažery podle úspěšnosti podniků ? Podnik prosperuje, fajn manažer dostane vysoké provize. Podnik balancuje nad propastí, propouští, dostává podporu od státu - proč přeplácet špatnéh

0 0
možnosti

hnupobijce

1. 5. 2009 10:37
Proc by

asi vzdelani lide meli v trzni dobe volit jinou stranu nez pravicovou kdyz jedine ta snizuje jejich dane a zveda tak jejich prijmy ?

0 0
možnosti

hnupobijce

1. 5. 2009 10:39
Re: Proc by

Hledat za tim ideologii je hodne naivni.

0 0
možnosti

masinfira

30. 4. 2009 21:47
Jaký populismus

1) No a co, že chce Paroubek dostat do čela Brožovou? ODS má svého Tőpfera, Renče, zelení Kocába...

2) O schopnostech šéfů státních firem pochybuju, vždyť hospodaří s veřejnými prostředky, kde se lehce z hromádky peněz něco ztratí. I tak budou mít dost na celý život. Každý to ví, ale když na to upozorní ČSSD, tak je to špatně.

0 0
možnosti

Dennys

30. 4. 2009 14:56
Uvidime

David Rath představil lékařům pokladenský systém financování paralelně vystavěný vedle systému současného jako program sociální demokracie.

Zdá se, že opět bude muset konat ČSSD místo pravice, která svoji práci nekoná, protože nectí svobodu lékaře, svobodu pcienta a přirozené vztahy.

Sdělil to na kongresu ČLK ve Skalském Dvoře na Vysočině osobně.

Ja se zase tesim na novou Smlouvu s obcany - ta prvni tehdy nemela v populismu opravdu konkurenci. I komuniste tehdy vypadali jako banda reakcionaru neprejicich pracujicimu lidu.:-)

0 0
možnosti

antizelenka

30. 4. 2009 0:18
pro: Xman1

vyjmenuj 3 základní programové body socanů

1) boj proti ODS

2) strašení co vše ODS udělá

3) sliby co ČSSD dá zadarmo, to znamená vezme všem a něktrým možná dá trochu, pokud nevystoupí po volbách Sobotka a neřekne opět : naše sliby nebyly zasazeny do reality -zapomeňte;-(

0 0
možnosti

pepan53

29. 4. 2009 18:18
STÁLE STEJNÉ STRAŠENÍ: SCHOPNÍ ODEJDOU

Paroubek, Topolanek i zelenej mozek mi jsou kdesi, to že bere někdo a ještě navíc ve státem vlastněném podniku kam se lejou peníze ¨jak do černé díry, to mi jedno není, stále se hovoří o schopnejch manažerech, dobře, tedy jak schopnej manažer je ředitel TV Janeček a ředitel drah, jejich služby nestojí za nic, tudíž mám se bát, že oni odejdou a přijde manažer ještě horší? to si nemyslim páč ti schopní už tu dávno nejsou

0 0
možnosti

antizelenka

30. 4. 2009 0:14
Re: STÁLE STEJNÉ STRAŠENÍ: SCHOPNÍ ODEJDOU

V SOC DEM opravdu nejsou ;-D

0 0
možnosti

Achyleos

29. 4. 2009 16:54
Kazi vodu a piji vino

Taky si Jirik mohl, jen aby sel prikladem, sahnout na plat ci nejake ty bonusy.

Take patri ke statnim zamestnancum ne?

0 0
možnosti

Xman1

29. 4. 2009 10:42
Vox populi, vox Dei

Pravice ma tri zbrane proti levici. Prvni je ideologicka, zvana "staly boj proti komunismu". Po dvaceti letech od sametove revoluce a silne kocovine, ktera se dostavila po pocatecni opilosti svobodou jiz tato zbran moc neucinkuje.

Druha zbran je ekonomicko konzervativni program pravicovych stran plny pseudo reforem, navrhu zakonu vyhodnych pouze pro mafiany ala Pitr a konzervativnich tezi z dob Rakouska-Uherska. Rozumny clovek se pri jeho cteni musi popadat za hlavu a ronit slzy.

Treti a posledni zbran je tak zvany "populismus". Jde o zavistivou reakci na program levice. Obecne receno, vse dobre co je v programu levice a pravice to nedokaze nebo nechce je populismus.

Lide nechteji velke platove rozdily mezi zamestnanci a managery, radar nebo valky. Drtiva vetsina lidi chce byt soucasti Evropy, snizit emise sklenikovych plynu a jinych nebezpecnych latek a ani nema nic proti Romum. CSSD se snazi vyhovet = populismus. Budu volit strany ktere delaji co ja chci a ne co nechci, to da rozum.

0 0
možnosti

Starochoff

29. 4. 2009 11:01
Re: Vox populi, vox Dei

No to je přesně ono:

Lide nechteji velke platove rozdily mezi zamestnanci a managery.

Přeloženo to znamená: nechci makat jako manažer, nechci mít jeho zodpovědnost, chci se po 8 hodinách šichty fláknout na kanape s lahváčem, ale chci mít stejně pěněz - bez úsilí, bez celoživotního vzdělávání...

To je to, co na voliče levice zabírá, ano ano...

0 0
možnosti

antižid

29. 4. 2009 10:26
Taky vám připadají příspěvky autora vyvážené?

Nebo že by zaváněly levičáctvím? Tak to on asi  bude nějaký ten mimopražský bolševik se základním vzděláním;-D. Ale k článku, hlavně že populista není vůdce vzdělanců Tupohlávek(Y), jeho Modrá šance je toho zářným příkladem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Píšu, protože mě to baví a žiju ze stejného důvodu :-).